Kvantitet före kvalité

fredag 19 november 2010

Svensk allvarligt skadad i Afghanistan

Nyligen kom uppgifter om att en svensk officer och två finländska soldater har skadats mycket allvarligt i en attack i Afghanistan, det uppger Försvarsmakten. Den svensk-finländska patrullen blev beskjuten med raketgevär längs en huvudväg i Mazar-e-Sharif-området. De skadade omhändertogs av andra soldater på plats och transporterades sen av amerikanska sjukvårdshelikoptrar till ett tyskt fältsjukhus. På frågan om det är någon fara för deras liv svarar Försvarsmaktens pressekreterare Philip Simon att man saknar exakta läkaruppgifter och att det är mycket allvarliga skador men att tillståndet inte är livshotande.

Skånepartiet har tidigare framfört krav om ett omedelbart tillbakadragande av de svenska trupperna i Afghanistan. Carl P Herslow säger i en kommentar att soldaterna kan stanna i femtio eller hundra år men med nuvarande metoder aldrig vinna kampen utan att utplåna hela befolkningen. "Man måste gå på roten till problemet, och det är Islam, såväl den vardagliga som mer extrema former".

Kriget går inte att vinna med enbart vapen och stridigheter, utan måste kombineras med avislamiseringskampanjer, liksom man gjorde i Tyskland efter andra världskriget då befolkningen avnazifierades, avslutar Carl P Herslow.


Läs mer om detta
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svensk-officer-allvarligt-skadad_5700781.svd
http://www.expressen.se/nyheter/1.2219261/svensk-officer-svart-skadad-i-afghanistan
http://www.svd.se/sportspel/nyheter/svenskar-i-allt-fler-strider_5524503.svd?service=graphic
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.493709-svensk-officer-svart-skadad-i-afghanistan
http://www.smp.se/nyheter/sverige/svensk-officer-svart-skadad(2185679).gm
http://hd.se/inrikes/2010/11/19/flash-svensk-officer-svart-skadad/